»Liceul Teoretic Panait Cerna«


  *»»STIRI««*

  Distribuiţi
  avatar
  rooney

  Mesaje : 154
  Data de inscriere : 30/08/2009
  Varsta : 27
  Localizare : BRAILA

  *»»STIRI««*

  Mesaj  rooney la data de Lun Sept 07, 2009 7:55 pm

  Aici postam ce s-a mai intamplat mai nou in liceu!
  Concurs,competitii etc.
  avatar
  Corin@
  CLS. 11
  CLS. 11

  Mesaje : 7
  Data de inscriere : 14/09/2009
  Varsta : 26
  Localizare : Braila

  Re: *»»STIRI««*

  Mesaj  Corin@ la data de Lun Sept 14, 2009 8:29 pm

  Stire de ultima ora a inceput scoala ochi mari
  avatar
  rooney

  Mesaje : 154
  Data de inscriere : 30/08/2009
  Varsta : 27
  Localizare : BRAILA

  Re: *»»STIRI««*

  Mesaj  rooney la data de Joi Sept 17, 2009 3:02 am

  BACALAUREAT 2010: METODOLOGIA BACALAUREATULUI GATA IN 15 ZILE

  15 Septembrie 2009
  Articole similare: bacalaureat 2010, bacalaureat, bac, NOI SCHIMBARI IN STRUCTURA BACULUI, BACALAUREAT 2010: METODOLOGIA BACALAUREATULUI GATA IN 15 ZILE

  BACALAUREAT 2010: METODOLOGIA BACALAUREATULUI GATA IN 15 ZILE
  Noul an scolar a inceput, iar Ministerul Educatiei promite ca in termen de 15 zile sa afiseze programelor si modul de organizare a examenului de Bacalaureat pentru anul scolar 2009-2010.

  Conform ultimei ordonante de Guvern publicata luni, 9 septembrie 2009, in Monitorul Oficial, Bacalaureatul va avea trei probe scrise.

  Tot in aceasta se precizeaza ca toti absolventii clasei a XII-a vor sustine obligatoriu proba la Limba romana, a II- a proba la Matematica, pentru elevii de la filiera tehnologica, real si o parte din vocational sau Istorie, pentru uman si cealalta parte din vocational.

  A treia proba scrisa va fi la alegere, in functie de filiera, profilul si specializarea urmate, elevii putand opta pentru una din materiile: fizica, chimie, biologie sau informatica; geografie, filozofie, logica si argumentare, economie, psihologie , sociologie si, dupa caz, proba scrisa la limba si literatura materna .

  De asemenea, o alta noutate a examenului de Bacalaureat o reprezinta sustinerea mai multor evaluari orale, pe parcursul clasei a XII:

  - o evaluare privind competentele digitale, lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul invatamantului liceal si lingvistice de comunicare orala in limba romana si, dupa caz, in limba materna.

  Dupa finalizarea liceului, elevii vor detine trei certificate de competenta - in limba romana, intr-o limba straina si in abilitati digitale, utilizarea calculatorului - care le da dreptul sa participe la probele scrise de la bacalaureat.

  Pe parcursul unui an scolar se vor desfasura doua sesiuni ale Bacalaureatului.
  O alta noutate adusa in acest an este reprezentata de plata sustinerii pentru atreia oara a examenului de Bacalaureat sau a evaluarilor pentru obtinerea certificatelor de competente profesionale.

  Pentru obtinerea diplomei de Bacalaureat, elevii trebuie sa promoveze fiecare evaluare cu minim nota 5, iar media aritmetica, calculata cu doua zecimale exacte, a notelor obtinute la probele scrise este de cel putin 6.

  In cazul nepromovarii examenului de bacalaureat, pot fi recunoscute in sesiunile urmatoare, la cerere, rezultatele probelor scrise promovate cu cel putin nota 5.

  Continut sponsorizat

  Re: *»»STIRI««*

  Mesaj  Continut sponsorizat


   Acum este: Lun Dec 17, 2018 9:58 pm