»Liceul Teoretic Panait Cerna«


  ««•*DECALOGUL ELEVILOR*•»»

  Distribuiţi
  avatar
  rooney

  Mesaje : 154
  Data de inscriere : 30/08/2009
  Varsta : 27
  Localizare : BRAILA

  ««•*DECALOGUL ELEVILOR*•»»

  Mesaj  rooney la data de Mier Sept 09, 2009 2:49 am

  DECALOGUL ELEVILOR

  1.Daca ai intarziat la ore,nu folosi scuze cliseu(«mi-a stat ceasul»sau«n-am auzit cand a sunat»)cauta sa fii cat mai convins de ceea ce spui si fii ORIGINAL!

  2.Ai aceeasi insistenta asupra originalitaii si in cazul neefectuarii temelor de zi;daca e vorba de stiinte exacte incearca sa dai vina pe «OBIECTE UMANISTE»..

  3.Daca esti prins copiind,nu incerca sa negi!Ia o figura cat mai pocaita si marturiseste-ti vina.Daca metoda nu prinde...«RENUNTA LA COPIAT»!.

  4.Cat despre scrisul temei sau efectuarea unei alte operatiuni pe sub banca incearca sa retii ultimele cuvinte spuse de cadrul didactic respectiv.E un lucru foarte important in cazul aplicarii metodei clasice «REPETA CE AM SPUS MAI INAINTE».

  5.In caz de conflict,aminteste-ti:«PROFESORUL ARE INTOTDEAUNA DREPTATE!»Este,nu o teorema,ci o axioma;deci nu are nevoie de demonstratie.

  6.In preajma tezelor cauta sa iei in consideratie factorul timp;in cazul in care confectionarea fitucilor dureaza mai mult decat invatatul,alege a2a metoda!«E MAI SIGUR»!

  7.Daca ai tendinta sa acumulezi absente,nu uita sa folosesti un calendar,pentru a avea in permanenta situatia la zi.«E BINE SA STII CAND SA TE OPRESTI».

  8.Daca ai te-ai saturat sa-ti copii temele in pauza,incearca macar o data sa ti le pregatesti acasa..«S-AR PUTEA CHIAR SA-TI PLACA!».

  9.Daca viata de elev ti se pare prea grea, inchide ochii,concentreaza-te si repeta de 3 ori«AZI A FOST ULTIMA ZI DE SCOALA»Aceasta sugestie are ca efect o imbunatatire a relatiei:«SCOALA-ELEV»(cel putin o vreme).

  10.«CINSTESTE-TI DASCALUL CA PE MAMA TA»,ca bine are sa-ti fie si ai sa traiesti ani multi fericiti pe pamant!


   Acum este: Lun Dec 17, 2018 9:58 pm